BC Virtus strijdend ten onder

5 oktober 2021, 09:53

WERKENDAM - Met vijf fitte en een half geblesseerde speler afreizen naar het Wijchense Wyba is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Desalnietemin waren de spelers van Virtus niet van plan om zich naar de slachtbank te laten leiden.

Brutaal namen de Werkendammers een voorsprong van 8-5 en het spel zag er verzorgd uit. Virtus, dat noodgedwongen in een zone-verdediging moest beginnen, startte onder leiding van spelverdeler Peter van de Stelt uitermate geconcentreerd en gaf daarmee het sein aan de tegenstander dat ze de huid duur zouden verkopen. Met name captain Ton Visser trok de kar met goede acties en was samen met zijn broer Stijn goed voor de nodige scores. Echter kreeg Wyba steeds meer vat op de zoneverdediging en gebruikten hun fysieke voordeel optimaal wat resulteerde in een voorsprong van 23-17 na het eerste kwart.

Virtus schakelde over naar een man to man verdediging, maar het team van Wyba was de Werkendammers fysiek gewoon de baas. De voorsprong werd langzaam uitgebouwd naar 46-27 bij rust en een fikse afstraffing hing in de lucht. In het derde kwart hebben beide teams moeite om de scores op het scorebord te krijgen en zo gaan we het laatste kwart in met een stand van 62-37. Het laatste kwart wordt nog winnend afgesloten door goede scores van Stijn Cornet en Jannick van Ballegooijen en de eindstand wordt uiteindelijk 78-59.