Lezing: Leven met en na Auschwitz

Foto: Pixabay
5 oktober 2021, 09:38
Verlopen

NIEUWENDIJK - Op dinsdag 12 oktober verzorgt Herman Teerhöfer op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing met als thema ‘Leven met na Auschwitz’. 

Herman Teerhöfer heeft de afgelopen jaren 74 overlevenden van Auschwitz in de leeftijd van 81 tot 97 jaar geïnterviewd in Nederland, België, Duitsland, Israël en Engeland. In de lezing doet hij verslag van de interviews en gaat hierbij in op de vraag waaruit mensen kracht putten in dergelijke extreme omstandigheden. Ook geeft hij antwoord op de vraag hoe deze mensen om zijn gegaan met hun traumatische ervaringen en zin gegeven hebben aan hun verdere leven. 

Drs. Herman Teerhöfer (1975) is als geestelijk verzorger en theoloog werkzaam in drie verpleeghuizen in Tilburg. Hij heeft onder andere pastoraaltheologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Iedereen is welkom op dinsdag 12 oktober. Entree voor niet-leden: vier euro. In verband met de geldende covid-19 maatregelen is een digitale- of papieren coronapas en identiteitsbewijs noodzakelijk. De lezing is in Dorpshuis Tavenu, Singel 16a in Nieuwendijk. Aanvang is 20.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl