Team Almkerk finisht in Landgraaf

Foto: Diny den Dunnen
5 oktober 2021, 09:42
Verlopen

ALMKERK - Roparun 2021 vond plaats in het weekend van 2 en 3 oktober. Vanwege corona was het een aangepaste vorm met start en finish in Landgraaf.

Het geld is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Jaarlijks ontvangen tientallen projecten grote of kleinere bijdragen, waarmee zij het leven van mensen met kanker verlichten. Tijdens deze aangepaste Roparun liepen 175 teams een ronde van ruim driehonderd kilometer met start en finish op het Megalandterrein in Landgraaf. Traditioneel vindt de Roparun plaats in het Pinksterweekend, met de startplaatsen Parijs en Bremen en de finish in Rotterdam.

Team Almkerk startte zaterdag om 10.20 uur en finishte zondag om 15.35 uur. Weer een geweldige prestatie van het team. Ondanks het feit dat de route korter was dan andere jaren maakten de regen, harde wind, pittige heuvels en weinig slaap het tot een zware tocht. Team Almkerk bestaat uit 20 teamleden: lopers, fietsers, chauffeurs, navigatoren en verzorgers.

Voor Team Almkerk was dit de 10e keer dat zij aan de start stonden van dit fantastische evenement. Door corona konden activiteiten zoals de Bingo, Popquiz en Hardloopronde dit jaar niet doorgaan. Desondanks haalden zij een bedrag van 12.500 euro binnen. Binnenkort starten de voorbereidingen voor Roparun 2022 en hoopt het team weer leuke activiteiten te gaan organiseren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl