Zeldzame Schreeuwarend gespot in Altena

Foto: Niels van Pelt
5 oktober 2021, 10:08
Verlopen

ALMKERK/DUSSEN - Op meerdere plaatsen in de regio is afgelopen weekend een schreeuwarend gezien. Vogelaars zagen de roofvogel zaterdag opstijgen bij industrieterrein de Avelingen en vervolgens over de rivier richting Altena vliegen.

Later die middag kwamen meldingen uit Werkendam en Dussen. De schreeuwarend is een roofvogel die broedt in Oost-Europa en overwintert in zuidelijk Afrika. De dichtstbijzijnde broedgebieden liggen in Noordoost-Duitsland, Polen en Tsjechië.

In Nederland is de schreeuwarend nog altijd een grote zeldzaamheid, hoewel de soort de laatste jaren iets vaker wordt gezien. Het was zaterdag wel de eerste keer dat een schreeuwarend in onze regio is waargenomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl