Wethouder Sheikkariem onthult namen nieuwe sportparken

Foto: Gemeente Altena
10 oktober 2021, 11:30
Verlopen

SLEEUWIJK - Vrijdag 8 oktober heeft wethouder Shah Sheikkariem de namen en de bouwborden voor de twee nieuwe sportparken in Sleeuwijk onthuld.

De naam voor het atletiekcomplex wordt Atletiekpark Altena en het paardensportcentrum krijgt de naam Hippisch Centrum Altena. De 3 toekomstige gebruikers zijn betrokken geweest bij de naamgeving van de complexen. Er zijn verschillende opties voor namen ingediend en de verenigingen hebben uiteindelijk de definitieve keuze gemaakt. Met de onthulling van de bouwborden en de namen geeft de wethouder figuurlijk het startschot om daadwerkelijk meters te gaan maken met de realisatie van de beide sportparken.

Na een lange voorbereidingsperiode komt de realisatie van beide sportparken nu in beeld. “We gaan nu starten met de realisatie, zodat er straks door sportliefhebbers veel meters gemaakt kunnen worden in de sportparken“, vertelt wethouder Sheikkariem. “Met de komst van het paardensportcomplex en het atletiekcomplex draagt gemeente Altena bij aan het streven om een vitale gemeente te worden. Het belang van een vitale leefstijl wordt steeds meer helder. Het heeft niet alleen positieve effecten op de gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan het sociale welzijn van mensen.”

Zowel het Atletiekpark Altena als het Hippisch Centrum Altena worden ontwikkeld in samenspraak met de toekomstige gebruikers, Atletiekvereniging Altena Road Runners, Paardensportvereniging De Nieuwe Roef en het Altena College, zodat bij het ontwerp al optimaal is ingespeeld op de wensen en toekomstige gebruiksmogelijkheden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl