Na nederlagen is er dan eindelijk bevrijdende winst voor Virtus

Foto: Ron Dekker
11 oktober 2021, 21:32
Verlopen

WERKENDAM - De bezoekers uit Vlissingen, al jaren een stabiel en sterk team, begon voortvarend aan de wedstrijd. Veel lengte zorgde voor makkelijke scores waaronder enkele prachtige dunks.

Na het eerste kwart, 17-22 voor BC Vlissingen, kregen de Werkendammers steeds meer vat op hun guard. Door hard te verdedigen kwam Virtus door een driepunter van topscorer Ton Visser zelfs op een voorsprong. 37-36 met nog 2 minuten op de klok tot het rustsignaal. In deze 2 minuten ging er echter alles mis wat maar mis kon gaan. Geen solide aanvallen meer en slordig balverlies leidde tot fast breaks en dus makkelijke scores voor de tegenstander, rust 37-47.

Na de rust stond er echter een heel ander Virtus in het veld. Zeker Stijn Cornet en Jimmy van Leeuwen zorgden dat hun beste spelers niet meer in beeld kwamen. Een run van 28-8 bracht de stand op 63-55 met nog 10 minuten te spelen. Onder leiding van Martijn Both en de sterk spelende captain Ton Visser kwam de wedstrijd niet echt meer in gevaar. De opluchting bij het team was groot. Eindstand 79-64. Ook de sfeer vanaf de tribunes was weer zoals vanouds. Aanstaande zaterdag speelt Virtus een bekerwedstrijd tegen Crackerjacks H1 uit Amersfoort. Aanvang 19.00 in sporthal de Crosser in Werkendam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl