Handen uit de mouwen tijdens de Nationale Natuurwerkdag

Foto: Len Bruining
19 oktober 2021, 10:15
Verlopen

GIESSEN - Op zaterdag 6 november is er voor vrijwilligers in Altena weer volop gelegenheid om mee te werken tijdens de Nationale Natuurwerkdag.

Men kan dit jaar uit twee locaties kiezen: het Brabants Landschap gaat in het Partridgegebied nabij Uppel aan de slag met het planten en herstellen van bestaande heggen en struwelen. Langs de Wijde Alm is Altenatuur actief met het afronden van de driejarige cyclus van de wilgen in de griend. De twee natuurverenigingen die nauw met elkaar samenwerken hopen dan ook met vereende krachten een flinke slag te kunnen maken. In de pauzes is er koffie en thee, tussen de middag zijn er broodjes voor een lunch in het veld.

Het startsein is om 8.30 uur en de werkzaamheden duren tot ongeveer 13.30 uur. Deelnemers nemen zelf goed schoeisel, werkkleding en handschoenen mee. Voor gereedschap wordt door beide verenigingen gezorgd. In verband met de planning en werkverdeling is aanmelding verplicht. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden zich via www.natuurwerkdag.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl