Online bijeenkomst Altena onderweg naar duurzame warmte

Foto: Archief
19 oktober 2021, 10:47
Verlopen

ALTENA - Tussen nu en 2050 vervangen we in heel Nederland, dus ook in Altena, buurt voor buurt aardgas door iets anders. Alle gemeenten moeten daarom een plan maken hoe zij op een andere manier gaan verwarmen.

Dit plan heet een Warmtevisie. Het afgelopen half jaar heeft de gemeente dit samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties opgesteld. Donderdagavond 28 oktober vertelt de gemeente hier meer over tijdens een online bijeenkomst. Die start om 19.30 uur. Aanmelden kan via www.gemeentealtena.nl/aardgasvrij.

Altena concentreert zich tot 2030 op het isoleren van woningen. Dat bespaart energie en maakt een huis klaar voor de overstap naar een andere manier van verwarmen. Tijdens de bijeenkomst geeft een energiecoach tips en advies hoe inwoners nu al, ook met kleine maatregelen, energie kunnen besparen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl