Zorgen bij burgemeester Lichtenberg over toename coronabesmettingen

Foto: Gemeente Altena
20 oktober 2021, 08:46
Verlopen

ALTENA - Burgemeester Egbert Lichtenberg maakt zich deels zorgen over de toename van het aantal coronabesmettingen in Altena. In twee weken tijd is dat aantal meer dan verdubbeld.

Volgens de burgemeester lijkt de stijging verklaarbaar door de recente versoepelingen. Hij vindt dat de gemeente mensen goed moet informeren, maar dat ze uiteindelijk zelf moeten kiezen of ze zich laten vaccineren. De vaccinatiegraad schommelt in Altena rond de 76 procent, zo’n zeven procent minder dan het landelijk gemiddelde.

Ook de GGD maakt zich zorgen over de oplopende besmettingscijfers en blijft dan ook voorlichting geven. Met een prikbus probeerde de GGD de afgelopen periode de vaccinatiegraad omhoog te krijgen. De eerste week leverde dat 460 vaccinaties op en de tweede keer ruim 150. Vaccineren kan vanzelfsprekend nog altijd, ook zonder afspraak en op vrije inloop.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl