Vestingdriehoek: vijf unieke locaties, bomvol 600 jaar geschiedenis, op één inspiratieplatform

Foto: Annelieke Haubrich
9 november 2021, 15:52
Verlopen

REGIO - De Vestingdriehoek: land van vestingen en door water verbonden. Een tactisch verbond van vijf locaties. Vroeger, maar ook vandaag de dag. Met het platform www.vestingdriehoek.nl wil de Vestingdriehoek haar bezoekers inspireren voor een dagje wandelen, fietsen en varen vol verhalen.

Om de Vestingdriehoek nationaal en internationaal op de kaart te zetten, hebben de vijf partners van de vijf locaties de handen in elkaar geslagen. De verbinding van de vestingsteden Gorinchem, Woudrichem en Zaltbommel, Fort Vuren en Slot Loevestein maakt lokale initiatieven sterker. Niet alleen belangrijk voor het historisch erfgoed, maar ook om de geschiedenis levend te houden.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2022 tijdens de Vestingdriehoekdagen. Kom langs en dompel uzelf onder in allerlei feestelijke, culturele, creatieve, architectonische en historische activiteiten – voor jong en oud – in de vestingsteden Gorinchem, Woudrichem, Zaltbommel en op Fort Vuren en Slot Loevestein. Laat u meevoeren naar het rijke verleden, geniet van de optredens, vaar langs alle locaties en luister naar boeiende vertellingen over de tactische locaties van de Vestingdriehoek. Meer info over de Vestingdriehoek en het uitgebreide programma vindt u op www.vestingdriehoek.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl