Expositie Biesbosch MuseumEiland: 600 jaar Sint Elisabethsvloed

Foto: Archief
16 november 2021, 17:38
Verlopen

WERKENDAM - Op 18 november 2021 was het precies 600 jaar geleden dat één van de meest legendarische rampen ons land trof: de Sint Elisabethsvloed.

De nacht 18 november 1421: een woeste storm breekt de dijken en veroorzaakt één van de ergste overstromingen uit de vaderlandse geschiedenis: de Sint Elisabethsvloed. Mensen stierven, dorpen verdronken, de Biesbosch werd gevormd. De Sint Elisabethsvloed was 600 jaar geleden een iconische ramp die vandaag de dag nog zeer actueel is.

Op het Biesbosch MuseumEiland is een speciale thematentoonstelling ingericht over de Kracht van het water. In deze expositie ter gelegenheid van 600 jaar Sint Elisabethsvloed wordt het verhaal verteld over feiten en fictie van het ontstaan van de Biesbosch. Op zaterdag 20 en zondag 21 november zijn tussen 11.00 en 17.00 uur in het museum een aantal publieksactiviteiten gepland. Vanaf 12.00 uur vertelt Verhalenschenker Nico van Lent elk heel uur zijn verhaal, geïnspireerd op de Sint Elisabethsvloed. Vervolgens is de thematentoonstelling tot en met 30 november 2022 te zien op het Biesbosch MuseumEiland.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl