Vierde plaats masters Biesboschzwemmers

Foto: Dirk de Kooter
16 november 2021, 11:39
Verlopen

WERKENDAM/AMERSFOORT - Voor de eerste keer hebben de masters van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de Nationale Masters Club Meet. De resultaten van de zwemmers worden dan vergeleken met de wereld masters records en dit wordt dan omgezet naar punten.

Er stonden tien zwemmers ingeschreven, maar door omstandigheden kwamen er maar negen zwemmers aan de start. Persoonlijke records werden er niet gezwommen, maar wel zeven clubrecords en een Brabants Masters Record.

Harry Cornet startte op de 50 en 100 schoolslag en 100 en 200 wisselslag en op de kortste wisselslag afstand wist hij het Brabants record met 0,66 seconden aan te scherpen en dit was ook goed voor een clubrecord. Daarnaast waren de tijden op de beide schoolslag afstanden en de 200 wisselslag ook goed voor een clubrecord. Bij de 200 ‘wissel’ was de eerste 50 meter, de vlinderslag, ook goed voor een clubrecord.

De andere twee clubrecords werden gezwommen door Jade Groeneveld en Wouter van der Stelt. Wouter wist in zijn categorie op de 200 wisselslag het clubrecord te verbeteren en Jade deed dit op de 50 vlinderslag. Zij was 0,01 seconden sneller dan het oude record.

In de uitslag stonden de zwemmers niet op tijd gesorteerd, maar op het aantal punten en daar waren drie Biesboschzwemmers bij de beste drie. Marjo Goelema en Harry waren op de 50 schoolslag de eerste twee zwemmers waar Marjo beter scoorde dan Harry. De laatste top drie klassering was voor Annette Wijnja op de 100 schoolslag, zij eindigde als derde.

Naast de eerder genoemde zwemmers kwamen ook Sanne van de Pol, Mandy en Nico Swart en Paul Wijnja aan de start. Nico was heel tevreden met zijn tijden op de rugslag, nadat hij een week niet heeft kunnen trainen door een lichte blessure. Voor Sanne en Mandy waren hun tijden op de korte nummers heel snel en Paul mocht heel content zijn met zijn tijd op de 100 ‘vrij’.

Na elke programmanummer werd er een tussenstand opgemaakt en daar begonnen de Biesboschzwemmers met een negende plaats, maar na het tweede nummer was dit al een zesde plaats. Vanaf programma zeven was er een vierde plaats en dit was ook de uiteindelijke klassering.

Komend weekend komen acht masters in Vlaardingen aan de start van een masterswedstrijd, maar een dag eerder is er een competitiewedstrijd in Andel en ook daar zijn enkele masters opgesteld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl