Virtus sluit aan richting de middenmoot

23 november 2021, 18:19

WERKENDAM - Na wederom een spannende wedstrijd heeft Virtus de winst gepakt ten koste van DAS Delft.

Een wisselvallige wedstrijd waarin de Werkendammers net iets meer individuele kwaliteiten had dan de tegenstander, waar het leeuwendeel van de scores van een ex-eredivisiespeler kwam. Deze speler onder controle houden was het devies. Naar mate de wedstrijd vorderde lukte dat, met name door Peter van der Stelt en Jimmy van Leeuwen, steeds beter. Via 24-21 na het 1e kwart gingen de spelers de rust in met een stand van 45-38.

Het 3e kwart werd de stand, mede door een zeer sterk spelende Martijn Both en Stijn Cornet, uitgebouwd naar 63-53. Met nog 10 minuten op de klok werd de voorsprong vergroot naar een maximum van 15 punten. Slechte aanvallen en minder scherpte in de verdediging bracht de Werkendamse formatie nog aan het wankelen. 5 punten voorsprong met nog 2 minuten te spelen. Het kon dus nog alle kanten op. Bij de bezoekers stond het vizier niet meer scherp, mede ook omdat Virtus de verdediging aanscherpte. De overwinning kwam niet meer in gevaar. Eindstand 75-69.