Trio medailles voor Maud Vonk en Amy de Kooter

Foto: Dirk de Kooter
30 november 2021, 17:22
Verlopen

GORINCHEM/WERKENDAM - Bijna 20 leden van de Biesboschzwemmers hebben deelgenomen aan de tweede miniorenwedstrijd van dit seizoen.

Er werden in totaal 23 persoonljke records gezwommen en daarnaast werden er 15 medailles mee naar huis genomen. Maud Vonk en Amy de Kooter wisten beide drie medailles te veroveren.

Maud en Amy zwommen deze middag beide de 200m vrije slag, 100 rug- en schoolslag. Op alle drie de onderdelen was Maud de beste deze middag. Op de ‘vrij’ en ‘rug’ zwom ze nieuwe persoonlijke records. Voor Amy was er zilver op de rug- en schoolslag en brons op de vrije slag. Op de 200 vrije slag verbeterde ze haar inschrijftijd, maar het meest tevreden was ze met de rugslag. Eindelijk was alles goed gegaan.

Silke Jetten en Marley Spijker mochten allebei twee keer naar het podium komen voor een medaille. Marley behaalde zilver op de 25 schoolslag en op de 50 vrije slag, die ze voor het eerst zwom, was er brons. Silke zwom de 50 school- en vrije slag en op beide nummers tikte ze als derde aan.

Femke van den Oven, Shanya Muilenburg en Wessel van Wijk behaalden alle drie één medaille, maar het was wel de gouden medaille. Femke was de beste op de 50 vrije slag, die ze net als Marley voor het eerst zwom. Shanya zwom de 100 ‘vrij’ voor het eerst en dit werd dus beloond met goud. Voor Wessel was er goud op de 100 rugslag en deze zwom hij voor de eerste keer. De trainers waren heel tevreden met zijn techniek en race.

Arjan Groenewegen en Florian van Rosmalen mochten ook één keer naar het podium komen. Florian behaalde brons op de 50 schoolslag en Arjan zwom achter Wessel naar het zilver op de 100 rugslag. Op de 100 schoolslag was Wessel ook sneller dan Arjan maar eindigden ze net naast het podium.

Rianne Cornet, Rivka Jetten, Danée Klop, Lars de Kooter, Anne en Rens Lisman, Jansje de Ridder, Tess Vonk en Anieke aan de Wiel kregen geen medailles omgehangen, maar ze wisten wel één of meerdere persoonlijke records te zwemmen.

Naast de persoonlijke nummers stonden er ook estafettes op het programma. De 4x50m vrije slag bestaande uit Wessel, Arjan, Amy en Maud wisten overtuigend naar de winst te zwemmen. Datzelfde deden ook Rivka, Rianne, Marley en Femke op de 4x25m vrije slag. De estafetteploeg bestaande uit Rens, Jansje, Lars en Tess zwommen de 4x50m vlinderslag en eindigden op een derde plaats al was het verschil met de tweede plaats erg klein.

De volgende miniorenwedstrijd staat gepland medio januari 2022 in Oosterhout en dan kunnen deze zwemmers weer het water induiken. De komende weken staan er twee Nederlandse Kampioenschappen op het programma waar Lars en Tess beide aan mee mogen doen. Het komende weekend staan de lange afstanden voor deze twee talenten gepland.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl