Virtus kan niet stunten in bekertoernooi

Foto: Ron Dekker
30 november 2021, 06:36
Verlopen

WERKENDAM - In de 3e ronde van het NBB Bekertoernooi treedt Virtus opnieuw aan tegen een team uit Groningen. Dit keer zijn het De Groene Uilen, een team dat uitkomt in de Promotiedivisie; het hoogste amateurniveau van Nederland.

Het begin gaat gelijk op, maar het wordt al snel duidelijk dat bij de bezoekers iedereen van veraf raak kan schieten. Het 1e kwart gaat dan ook gelijk op, al maken de bezoekers in de laatste minuut nog net een gaatje 14-19. Het team uit Groningen laat zien dat het een stapje hoger speelt, want ze weten steeds de vrije man te vinden. De bal gaat snel rond en de schoten worden vanuit elke hoek genomen en ook gescoord. In deze periode van de wedstrijd lopen de bezoekers uit van 20-26 naar een 28-46 als ruststand.

Na de rust begint Virtus zeer energiek en de bezoekers moeten hier even aan wennen lijkt het. Door de aangescherpte verdediging krijgt Virtus iets meer vat op de wedstrijd en kan het zelfs fast-breaks lopen. Toch blijven de Groningers een marge houden van rond de 20 punten verschil. Onder aanvoering van Ton Visser, die 13 punten achter elkaar maakt, komt Virtus zelfs helemaal terug in de wedstrijd 54-65. Helaas is de pijp leeg bij de moegestreden Werkendammers en zetten de bezoekers nog één keer aan. Dit resulteert uiteindelijk in een 66-83 eindstand en het bekertoernooi is ten einde.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl