‘Bomen van Hoop’ geplant in verschillende dorpen

Foto: Facebookpagina gemeente Altena
1 december 2021, 12:40
Verlopen

ALTENA - Dinsdag plantte de gemeente Altena in vijf kernen 'Bomen van Hoop'. De bomen zijn ter nagedachtenis aan dierbaren die we verloren zijn in coronatijd. Het is een initiatief van de gemeenteraad.

Wethouder Roland van Vugt plantte de boom in Sleeuwijk, samen met raadsleden en Natuurinclusief Altena. Tegelijkertijd plantten in Giessen, Rijswijk, Eethen en Andel de kernwethouders samen met bestuursleden van de dorpsraden een boom.

In juni van dit jaar werden in de gemeente Kampen op de algemene begraafplaatsen al gedenkplekken onthuld voor slachtoffers van het coronavirus. Het monument bestaat uit een Japanse notenboom, de Ginkgo Biloba, ook wel de Boom van Hoop en het Symbool van de Kracht genoemd. Dit was namelijk de eerste boom die terug is gegroeid na de vernieling van Hiroshima. Geïnspireerd door dit voorbeeld hebben CDA-raadsleden Arno Bouman en Otto van Breugel dit idee ook voorgelegd bij het college van Altena, wat dus nu uitgevoerd is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl