Droomderby Volleybalsters

Foto: René van der Giessen
20 december 2021, 08:20
Verlopen

SLIEDRECHT/ALTENA - Al jaren wordt er door vele volleybalsters respectvol gekeken naar de verrichtingen van landskampioen Sliedrecht Sport. Sinds 2012 bivakkeren de dames uit Zuid-Holland strak bovenaan de ranglijst van de Eredivisie Dames.

Vanuit de derde divisie kwamen de volleybalsters van Voltena van de andere kant van de Merwede stap voor stap hogerop, om uiteindelijk in het seizoen 2021-2022 ook te mogen uitkomen in de Eredivisie. En dan staat in één keer het team waar jaren tegenop werd gekeken gewoon aan de andere kant van het net. De droom was ook om deze derby te spelen in afgeladen volle sporthallen. Het bleef echter angstaanjagend stil afgelopen zaterdag in sporthal De Basis in Sliedrecht.

De jonge, zelf opgeleide speelsters van Team Voltena Dames 1, lieten vele wow-momenten zien. De door Debora Kadijk ontwikkelde spelstijl wordt steeds meer ingeslepen en in de uitvoering geperfectioneerd door trainer/coach Johan van Vliet. Meerdere tegenstanders lieten zich al verrassen door het systeem dat sterk afwijkt van het door de meeste teams gespeelde standaard systeem. Sliedrecht maakte haar reputatie waar en won de wedstrijd. Het is slechts een kwestie van tijd, geduld en veel trainen, voordat de dames van Voltena ook mee gaan doen om de prijzen. Beide teams kijken nu al uit naar de volgende derby, die als de omstandigheden het toelaten op zaterdag 12 maart 2022 wordt gespeeld in Sporthal De Crosser in Werkendam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl