Geen toevoeging aan plaquette in Andel

Foto: Archief
29 december 2021, 13:40
Verlopen

ANDEL - De namen van de broers Jan en Jacob Vos uit Andel worden niet alsnog toegevoegd aan de plaquette ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. De Dorpsraad zegt toentertijd een bewuste keuze te hebben gemaakt en wil dat besluit niet in heroverweging nemen.

De broers maakten in de Tweede Wereldoorlog een foute keuze door werk te zoeken in Duitsland. De discussie over het wel of niet toevoegen van hun namen loopt al sinds de onthulling van de plaquette in 2019. In december kwam de kwestie opnieuw ter sprake in de gemeenteraad, maar de meerderheid van de raad wil in het maatschappelijke debat geen stelling nemen.

Voorzitter Frans Sterrenburg van de Dorpsraad zegt nu dat destijds besloten is alleen de namen over te nemen die ook op het oorlogsmonument in Woudrichem staan en wil bij dat besluit blijven. Wel staat hij achter het plan van de gemeente om de verhalen over de jongens Vos levend te houden. Waar en hoe dat moet gebeuren, wordt nog over nagedacht.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl