Kruising Veen weer heel de week toneel van branden

Foto: Jurgen Versteeg
31 december 2021, 13:16
Verlopen

VEEN - De hele decembermaand is het weer raak in Veen. De autobranden op het kruispunt midden in het dorp zijn ieder jaar weer een heikel punt in de gemeente Altena. Ook donderdagavond 30 december brandden er weer sloopauto’s uit op het kruispunt.

De brandweer staakte het blussen omdat de veiligheid in het geding kwam. Vorig jaar werd de radiostilte van de gemeente Altena op tweede kerstdag abrupt onderbroken. Doordat de hulpdiensten de avond ervoor werden gehinderd door vuurwerk was de maat vol. Het dorp werd hermetisch afgesloten waarna het op een gegeven moment rustig bleef. Dit jaar grijpt de veiligheidsdriehoek niet in en blijft het stil vanuit de gemeente Altena. Ook tijdens de jaarwisseling werden alleen de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen genomen en werden betonblokken op de kruising geplaatst.

De politie is niet aanwezig geweest in Veen, laat een woordvoerder van de politie weten. Donderdagavond- en nacht was het een opeenvolging van autowrakken die werden aangestoken, geblust en afgevoerd. Bij de laatste wrakken heeft de brandweer besloten te vertrekken. Er stonden volgens ooggetuigen ongeveer 500 personen te feesten op het kruispunt. Ook werd er zwaar vuurwerk afgestoken.Foto’s: Jurgen Versteeg

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl