VVD stelt schriftelijke vragen over ‘Enquête Wonen Oudendijk’

Foto: Archief
2 januari 2022, 14:06
Verlopen

OUDENDIJK - De dorpsraad van Oudendijk heeft onderzoek gedaan naar de behoefte aan woningen in Oudendijk. VVD Altena vindt dit een waardevol initiatief dat navolging verdient in andere dorpen.

Onlangs presenteerde de dorpsraad van Oudendijk aan de fractie van de VVD hun enquête over wonen in Oudendijk. Deze enquête geeft waardevolle inzichten over hoe de inwoners aankijken tegen nieuwbouw in Oudendijk. Met een response van 65% geeft dit een waarheidsgetrouw beeld. De enquête is reeds in juni aan uw college aangeboden. De dorpsraad wacht nog steeds op antwoord. Raadsleden Pim Bouman en Jan Kolff van VVD Altena: “Wij vinden dit geen goed signaal richting de dorpsraad en het dorp Oudendijk. Wij vinden het belangrijk dat inwoners invloed hebben op woningbouw in hun eigen dorp. Initiatieven zoals de enquête van de dorpsraad moeten daarom serieus worden opgepakt.”

Volgens VVD Altena wil de dorpsraad de enquête graag verder uitwerken tot een woonvisie voor Oudendijk. In de schriftelijke vragen wil VVD Altena van het collega weten waarom de dorpsraad in Oudendijk nog geen reactie op de enquête heeft ontvangen, of het college bereid is om in samenwerking met de dorpsraad en het dorp een woonvisie op te stellen voor Oudendijk en of het college het met de VVD eens is dat elke kern een woonvisie verdient.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl