Marianne Vos wereldkampioen veldrijden

Foto: Archief
29 januari 2022, 22:27
Verlopen

BABYLONIENBROEK - De 34-jarige Marianne Vos uit Babyloniënbroek is zaterdagavond voor de achtste keer in haar carrière wereldkampioen veldrijden geworden.

In het Amerikaanse Fayetteville (Arkansas) het wereldkampioenschap veldrijden plaats. De Nederlandse dames Lucinda Brand, Marianne Vos en Ceylin del Carmen Alvarado gingen samen hard van start en maakte vanaf de start daarmee de race hard. In de tweede ronde moest Alvarado de twee andere landgenoten Brand en Vos laten gaan.

De volgende ronden wisten Vos en Brand het verschil tussen de achtervolgers steeds groter te maken. In de zesde ronde deelde Vos wat speldenprikjes uit aan Brand, maar deze waren niet succesvol. In de zevende ronde kwam het over en weer nog tot aanvallen tussen Vos en Brand. In de eindsprint wist Marianne Vos uiteindelijk Lucinda Brand af te troeven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl