Vader met Verwonderd en Overdonderd in kasteel Dussen

Foto: Rob Gijbels
31 januari 2022, 19:15
Verlopen

DUSSEN - Kunst- en cultuurhistoricus Arjan Vader neemt op woensdag 9 februari zijn publiek meer naar Rome rond 1600, naar de vroege barok.

Daar zijn de pausen (weer) heer en meester. Schatrijke kardinaalsfamilies als de Barberini, Farnese en Borghese proberen elkaar in pracht en praal te overtreffen. Een ideaal klimaat voor de kunsten dus. Aan de hand van schilder- en beeldhouwkunst van kunstenaars als Caravaggio en Bernini schetst de lezing een beeld van het artistieke leven. Hoe de Romeinse kunstenaars -net als hun collega’s van de opera- tot het uiterste van hun kunnen gingen om hun opdrachtgevers te verwonderen en te overdonderen. Ga mee terug in de tijd op deze culturele reis, vanuit de burgerzaal van het kasteel, met energieke meesterverteller Vader.

Arjan Vader is museumdocent in Amsterdamse musea en organiseert cultuurhistorische activiteiten. Pieter A. Bakker neemt op woensdag 6 april het stokje over: hij zal de ontstaansgeschiedenis van de opera belichten en maakt daarmee deze korte lezingencyclus compleet. Entree: €10,- (Met vriendenpas €7,-) Reserveren: www.kasteel-dussen.nl. Aanvang: 20.00 uur. In navolging van overheidsmaatregelen: toegang met QR-check, max. zaalcapaciteit: 30 personen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl