Voorjaarsvakantie op Slot Loevestein

Foto: Jelte Keur
11 februari 2022, 08:57
Verlopen

POEDEROIJEN - In 2022 draait alles om ‘water’ bij Slot Loevestein. De ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de hollandse waterlinies, Hugo’s ontsnapping via het water... de geschiedenis van Loevestein is verweven met water.

Deze voorjaarsvakantie, t/m 6 maart, is er weer van alles te doen op Slot Loevestein. Ga op pad met je eigen sleutel en leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en laat de vesting onder water lopen met het waterspel. Sluit je aan bij een workshop? Of luister je liever naar één van de vele verhalen uit de geschiedenis van het stoere slot? Op woensdag 2 maart kunnen kinderen aansluiten bij een workshop aquarellen. Een kaartje hiervoor koop je bij aankomst bij de kassa.

In de voorjaarsvakantie kun je ook de 1001 bommen en granaten presentatie beleven. Want Loevestein is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als sluitstuk van de Hollandse Waterline speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies. Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners tot leven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl