Bergsche Maas Concert op 19 maart

Foto: Brassband Oefening en Uitspanning
10 maart 2022, 22:03
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Op zaterdag 19 maart geeft brassband Oefening en Uitspanning een concert als muzikale vertolking rondom de Heusdense Brug.

Brassband Oefening en Uitspanning gaat tijdens dit concert de geschiedenis in. Op 19 maart wordt verteld over de gebeurtenissen die hebben geleid tot de aanleg van de Bergsche Maas, de bouw van de Heusdense brug en daardoor tot de oprichting van de muziekvereniging. Daarna wordt er verder gereisd naar de huidige tijd, waarbij verschillende impactvolle jaren worden uitgelicht. Denk hierbij aan de periode 1940-1945, de bouw van de huidige brug, het 100-jarig bestaan van de brug en de brassband, muzikale hoogtepunten van Oefening en Uitspanning en de afgelopen coronaperiode.

Het wordt een afwisselende avond. De gevarieerde muziekkeuze wordt afgewisseld met korte bijdrages van sprekers. Alles wordt ondersteund met historisch beeldmateriaal. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis te bezoeken. De locatie is de Hervormde Kerk de Burg aan de Oude Kerkstraat 19a in Wijk en Aalburg. Een livestream van het concert zal tevens via de Facebook pagina beschikbaar zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl