Politie houdt vijf personen aan voor bankhelpdeskfraude en witwassen

Foto: Archief politie
25 maart 2022, 06:12
Verlopen

REGIO - De politie heeft dinsdag vijf personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij bankhelpdeskfraude en witwassen.

De verdachten hebben door het hele land slachtoffers gemaakt. Het cybercrimeteam van de eenheid Zeeland-West-Brabant startte een onderzoek na een tip van een onderzoeksjournalist over diverse advertenties op social media waarin geldezels werden geronseld. Het onderzoekteam kon zo’n 14 meldingen aan elkaar koppelen en zo kwam een crimineel netwerk in beeld.

Over heel Nederland werden acht doorzoekingen gedaan, waaronder een in Werkendam. Bij de doorzoekingen werden onder meer elektronische goederen in beslag genomen die mogelijk met de bankhelpdeskfraudezaak te maken hebben. Verder is ruim 14.000 euro in beslag genomen, ruim 2000 euro nep geld en een voertuig. Ook werden er een doorgeladen vuurwapen en verschillende soorten drugs aangetroffen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl