Viering van 600 jaar Biesbosch

Foto: Leo Dijksman
30 maart 2022, 12:11
Verlopen

REGIO - In verband met de viering van 600 jaar Biesbosch organiseert de vereniging 'Het Historisch Bedrijfsvaartuig' in samenwerking met Staatsbosbeheer en de gemeenten Drimmelen, Altena en Geertruidenberg het evenement: Verdronken-land, Herwonnen!

Maak in het Paasweekend op 16 en 17 april al varend en wandelend kennis met wat zich in de vroegere jaren afspeelde in de Biesbosch, aan de hand van de culturele thema’s landbouw/griendcultuur, visserij en scheepvaart. U stapt op een van de rondvaartboten in Drimmelen, Geertruidenberg en Hank die een pendeldienst houden. Zij brengen u naar de Biesbosch waar het avontuur kan gaan beginnen.

Bij de eendenkooi Hofmansplaat kunt u kijken naar de tentoonstelling ‘600 jaar Biesbosch’ en een rondleiding door het gebied met de eendenkooi volgen. Wandel vanuit de eendenkooi door een mooi stukje natuur langs de ruïne Witte Keet over het Bruggetje van Sint Jan en langs Keetheuvel. Gedurende de wandelroute krijgen de bezoekers een beeld van de visserij van vroeger, aangevuld met zalmschouwen, oude ambachten en attributen. Ook wordt het werken en leven in de griend cultuur uitgebeeld.

Vervolg daarna de route naar het schip, de Terra Nova, die aan de Benedenste Jannezand ligt. In het ruim van dit schip is een expositie van de vroegere scheepvaart rond de Biesbosch te bekijken. Ook is aan boord een mogelijkheid voor koffie/thee of een ander drankje. Vanaf het schip gaan pendeldiensten met wat kleinere schepen naar de Zwarte Schuur. Onderweg zien de bezoekers een divers aantal historische schepen en zal er in een van de schepen een expositie gehouden worden over broodcrossing.

Bij de Zwarte Schuur staan oude voertuigen en gereedschappen die gebruikt werden bij de landbouw. Ook zal er binnen een filmpresentatie worden opgevoerd over leven en werken in de Biesbosch. De totale wandeling is ongeveer 2,6 km.

Het is om veiligheidsredenen niet mogelijk om het evenement met eigen middelen te bezoeken. Via internet op https://600jaarelisabethsvloed.nl/event/verdronken-land- herwonnen/ kunt u een keuze maken uit een opstaplocatie. Op deze website kunt u ook zien op welke tijden de rondvaartboot vertrekt, kies een tijd en reserveer.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl