AltenaLokaal: ‘Geen windmolens op Avelingen’

Foto: Archief
8 april 2022, 20:09
Verlopen

REGIO - Het beoogde windmolenpark van de gemeente Gorinchem zorgt in Altena, met name in de kernen Sleeuwijk en Werkendam, al geruime tijd voor grote onrust bij bewoners in directe omgeving. AltenaLokaal belegde op donderdag 31 maart 2022 in de Bolderik te Sleeuwijk een avond.

Ongeveer 45 belangstellenden, waaronder vertegenwoordigers van de plaatselijke politiek waren aanwezig. En vanuit Gorinchem: Kees van Willigen (Democraten Gorinchem) en Peter Verschoor (stichting Mooi en Duurzaam Gorinchem). Zij deelden hun kennis over de aanloop. Het was voor iedereen verhelderend om te horen hoe politiek Gorinchem er vanaf begin tot nu in stond/staat en ook hoe vanuit stichting Mooi en Duurzaam Gorinchem vanaf begin gestreden is om dit project te stoppen.

De bewoners van Altena, waar overduidelijk bleek dat er in ruime mate (juridische) kennis van projecten en processen aanwezig was, werden vragen gesteld aan de vertegenwoordigers van Gorinchem en werd uit deze groep gevraagd hoe de politiek van Altena mee zou kunnen helpen om dit project tegen te gaan en dat aan Gorinchem duidelijk te maken. De ongerustheid bij bewoners uit Altena en tegenstanders in Gorinchem is deels weggenomen omdat veel in het proces nu duidelijk is, maar vertrouwen op een goede afloop is er nog niet. Voor zover nu bekend zou het qua belangrijkste wet- en regelgeving niet kunnen. Het is echter de vraag hoe wet- en regelgeving omgebouwd en geïnterpreteerd gaat of kan worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl