Onduidelijkheid over normen windmolens Avelingen

Foto: Archief
8 april 2022, 18:08
Verlopen

ALTENA - Een aantal bewoners van Sleeuwijk zijn woensdagavond 6 april bijgepraat over de plannen voor windturbines bij Avelingen.

Daarbij ging het onder meer over de wens van de Tweede Kamer. Die wil dat het Rijk nog dit voorjaar eenduidige afspraken maakt met gemeenten, provincies en RES-regio’s over een strenge minimumafstandsnorm voor windturbines. Nu nog werken regio’s met verschillende normen. Zo wordt bij de beoogde windmolens bij Avelingen gerekend met een afstandsnorm van 300 meter en op wens van de Gorinchemse gemeenteraad ook met een norm van 500 meter.

De Tweede Kamer wil echter dat er eenduidige norm komt naar Deens model. De Denen rekenen met de hoogte van de windturbine maal vier. Voor Avelingen zou de afstandsnorm dan 940 meter worden. In dat geval lijkt de bebouwing in Sleeuwijk te dicht op de beoogde plek van de windturbines te staan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl