Meivakantie op Slot Loevestein

Foto: Mike Bink
15 april 2022, 17:19
Verlopen

POEDEROIJEN - Slot Loevestein is 664 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. In 2022 draait alles om ‘water’ bij Slot Loevestein. De ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de Hollandse Waterlinies en Hugo’s ontsnapping via het water.

De geschiedenis van Loevestein is verweven met water. Soms als vijand, bij hoogwater, en soms als vriend, om de vijand juist buiten te houden. In de meivakantie, 23 april t/m 8 mei, openen de enthousiaste gidsen de verhalenkist en vertellen ze over Loevestein ontstaan door water, verdedigd door water en bedreigd door water

Er zijn ook weer veel extra’s. Natuurlijk kun je de nieuwe tentoonstelling ‘Denkend aan water’ bezoeken. Daarnaast kun je op pad met je eigen sleutel. Leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en zet de vesting onder water met het waterspel. Sluit je aan bij een workshop? Of luister je liever naar één van de vele verhalen uit de geschiedenis van het stoere slot? Kun je niet kiezen? Dat hoeft ook niet. Rust even uit in de Taveerne met wat lekkers en vervolg je tocht door de muurtrappen van het kasteel, op zoek naar de kist van Hugo de Groot. Nog steeds energie over? Leef je uit op het klimparcours. Op woensdag 27 april en woensdag 4 mei kunnen kinderen aansluiten bij een workshop aquarel leren. In de meivakantie is Loevestein van 23 april t/m 8 mei elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl