Mei Meet Maand: meet uw bloeddruk

Foto: bibliotheekaltena.nl
24 april 2022, 13:16
Verlopen

WOUDRICHEM - Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben.

Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. De Bibliotheek in Woudrichem is één van de locaties. Iedereen kan hier kosteloos terecht. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. U krijgt ook concrete tips en adviezen over wat u zelf kunt doen om uw bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Kijk voor alle data en tijden voor de maand mei op de website bibliotheekaltena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl