Biesboschzwemmers in spanning voor eindstand

Foto: Archief
26 april 2022, 10:19
Verlopen

ANDEL - De vierde en laatste competitiewedstrijd hebben de Biesboschzwemmers in de buurt kunnen zwemmen. In het 'eigen’ zwembad AquaAltena te Andel werd samen met zwemmers van PCG, ZVDO ’74 en ZPB H en L gestreden om de medailles en uiteraard ook de snelle tijden.

In de competitie draait het erom wie de minste punten bij elkaar zwemt, ofwel wie zwemt het snelst. De 15 persoonlijke records werden uiteraard door de jongere zwemmers gezwommen.

De middag begon voor de Biesboschzwemmers met de 4×50 vrije slag estafette gemengd. Tijn den Braber, Lars de Kooter, Jansje de Ridder en Tess Vonk stonden als snelste ingeschreven en na iets meer dan twee minuten tikten ze ook als eerste aan. Halverwege de wedstrijd stond hetzelfde nummer weer op het programma en nu stonden dezelfde vier zwemmers aan de start en zij wisten opnieuw de winst te pakken terwijl ze als derde ingeschreven stonden. De eerste keer haalde Tijn bijna twee seconden van zijn snelste tijd af als startzwemmer, de tweede keer wist Lars ruim binnen de halve minuut te blijven met een verbetering van ruim een seconde. Tijn zwom ook nog persoonlijk 50 ‘vrij’ en ook toen was hij sneller dan in de estafette en dat terwijl zijn zwembril bij de start afging. Lars zwom deze middag ook de 200 vrije slag en hij wist een vlakke race te zwemmen en ruim anderhalve seconde van zijn tijd te halen. Jansje zwom op de 100 rugslag een dik persoonlijk record door ruim drie en een halve seconde sneller te zijn. Mirthe Bults wist zich op dit nummer nog meer te verbeteren. Mirthe was bijna een halve minuut sneller dan haar beste tijd ooit. Later op de 50 vrije slag haalde een ruim een tiende van haar tijd af.

De jongste zwemmers zwommen vanmiddag 100 vrije slag en wisselslag en hierop werden diverse persoonlijke records genoteerd. Amy de Kooter, Shanya Muilenburg en Maud Vonk waren sneller dan ooit op de wisselslag en Maud verbeterde zich ook op de 100 vrije slag. Wessel van Wijk liet een mooie tijd noteren op de wisselslag, vooral omdat hij dit nummer voor het eerst zwom.

Bij de senioren kijkt men eerder naar recente tijden en ook hier ging het soms verrassend snel. Erik Drewes verraste zich met een snelle 100 vlinderslag. Later in de 4×100 wisselslag estafette gemengd bleek zijn tijd op de vlinderslag geen uitschieter te zijn. Samen met Jade Groeneveld, Lars Duijnhouwer en Sanne van de Pol werd er een snelle eindtijd gerealiseerd. Jan-Pieter de Raad was ruim 0,3 seconden sneller dan twee weken geleden op de 50 vrije slag en tijdens de 100 vlinderslag verbeterde hij zich wel op de tussentijd na 50 meter, maar bleek het tweede deel van de race iets te veel te zijn van het goede. Bij de dames was de 50 vrije slag heel spannend tussen Sanne, Jade en Christel Kramer. Uiteindelijk bleef Sanne Jade en Christel voor en bleven de drie dames binnen de halve minuut.

Na drie wedstrijden staan de Biesboschzwemmers op een derde plaats en dit geeft recht op promotie, dus het wordt spannend de komende dagen. Medio mei worden in twee weekenden de Brabantse Zomer Kampioenschappen gehouden en hier zullen enkele zwemmers aan deelnemen. In Eindhoven kunnen ze dan de strijd aan gaan met leeftijdsgenoten uit Brabant en Limburg. De laatste keer dat er een groot kampioenschap in Zuid-Nederland was, ligt al weer drie jaar achter ons.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl