Geslaagde editie van Marianne Vos Wielerfestival met huldiging

Foto: Gemeente Altena
2 mei 2022, 20:41
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Afgelopen zaterdag werd in Wijk en Aalburg het jaarlijkse Marianne Vos Wielerfestival georganiseerd. Er was een toertocht met bijna 400 deelnemers over de trainingsroutes van Marianne.

De tocht voerde de renners door de Biesbosch, Altena en de Bommelerwaard. De renners reden afstanden van 60, 100 of 150 kilometer. Ook deden er ruim 20 mensen met een fysieke of mentale beperking mee. Voor de kinderen was er de Kids Clinic en een heuse persconferentie waar Marianne het hemd van haar lijf werd gevraagd.

In de middag werd Marianne Vos door de gemeente Altena gehuldigd voor het behalen van de wereldtitel veldrijden. Vos werd zaterdag 29 januari voor de 8e keer in haar carrière wereldkampioen veldrijden. Dit gebeurde in het Amerikaanse Fayetteville. Marianne Vos kreeg een tafeltje aangeboden. Er zijn al zeven tafeltjes, voor elke WK-titel eentje en ze staan allemaal in de zeven kernen van de voormalige gemeente Aalburg. Het achtste tafeltje zal worden geplaatst in Andel. Het tafeltje is ontworpen door een basisschoolleerling.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl