Jo-enny Simonis neemt deel aan transgender verkiezing

Foto: Facebook Miss Gay Holland
13 mei 2022, 18:02
Verlopen

DUSSEN - De Dussense Jo-enny Simonis doet op 12 juni in de Franse plaats Nice namens Nederland mee aan de internationale ‘Miss & Mister EU Continental 2022’ verkiezing voor transgenders.

De verkiezing bestaat uit meerdere rondes. Deelnemers moeten zich presenteren in het Engels. Er is een badpakronde en een ronde in avondjurk. Ook is er een talent-act. De winnares, Miss Continental, en de nummers 2 en 3 mogen door naar de grote finale die later gehouden wordt in Chicago.

De internationale Miss Continental-verkiezing speciaal voor de transgender-community werd in 1980 in Europa opgezet. Nederland heeft niet eerder meegedaan aan deze verkiezingen en Jo-enny uit Dussen is tevens de enige Nederlandse die mee doet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl