Visarenden geboren en terugkeer van de otter in de Biesbosch

Foto: Archief
3 juni 2022, 17:51
Verlopen

WERKENDAM - Het visarendpaar op het webcamnest in de Biesbosch heeft net als vorig jaar met succes al zijn eieren uitgebroed.

Zaterdag 28 mei zag boswachter Harm Blom het eerste kuiken. Zondag volgde nummer twee en met de komst van nummer drie op dinsdag is het gezin compleet. Het was even spannend, want de komst van de kuikens liet iets langer op zich wachten dan verwacht.

Naast het succes van de visarenden is nog ander goed natuurnieuws: de otter is na 65 jaar weer terug in de Biesbosch. In januari werd al een otter gezien bij Lage Zwaluwe, maar vorige week legde een recreant een zwemmende otter vast In het hart van de Brabantse Biesbosch.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl