Inbrekers gaan niet met vakantie

Foto: Archief
15 juni 2022, 19:02
Verlopen

REGIO - Veel Nederlanders hebben het afgelopen jaar onbewust hun huis bewaakt doordat ze veel thuis waren. Nu we deze zomer weer op pad gaan, valt die ‘beveiliging’ plotseling weg.

Gaat u deze zomer een dagje weg of op vakantie? Wees dan extra alert en doe goed uw deur goed op slot, ramen dicht en een lichtje aan. Doe alsof u thuis bent, ongeacht of u kort of lang weggaat. Laat koffiekopjes staan, zorg voor een bewoonde indruk door automatische verlichting. Denk ook aan het tuinhek en de schuur. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt? Gelukkig kunt u daar zelf veel aan doen. Immers, de gelegenheid maakt de dief. Op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak vindt u tips en filmpjes die u op weg helpen. Laat ook uw buren een oogje in het zeil houden en helpen om uw woning een bewoonde indruk te geven.

Wat doet de politie?

De politie geeft voorlichting en waarschuwt wijkbewoners die hun ramen of deuren niet goed afsluiten. Maar vooral zet de politie krachtig in op het arresteren van inbrekers. Liefst op heterdaad. Daarvoor werkt zij veel samen met burgers en zet onder meer Burgernet in. Ook geeft de politie nazorg aan slachtoffers van woninginbraak. En uiteraard spoort de politie inbrekers op die niet op heterdaad worden gepakt.

112, daar vang je boeven mee!

112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om boeven op heterdaad te arresteren. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Dan komt de politie met grote spoed naar de plek des onheils en is de kans groter dat agenten de verdachte direct kunnen aanhouden.

Pas op voor insluipers

In de zomer is het vaak warm. Open ramen en deuren zorgen dan voor verkoeling. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe. Pas daarvoor op.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl