Slot Loevestein gratis toegankelijk tijdens Open Monumentendag

Foto: Nadia ten Wolde
31 augustus 2022, 11:35
Verlopen

POEDEROIJEN - Slot Loevestein doet dit jaar voor het eerst mee aan open monumentendag. Op zaterdag 10 september is er gratis toegang tot de vesting, het kasteel en de tentoonstellingen.

Slot Loevestein is meer dan een stoer kasteel dat door ridder Dirc Loef van Horne in 1358 is gebouwd. Het was de Staatsgevangenis van Nederland in de 17e eeuw en het was een belangrijke vesting in de Hollandse Waterlinie. Vandaag de dag is het een rijksmuseum. Bezoekers kunnen ook de nieuwe tentoonstelling ‘Denkend aan water’ bezoeken.

Tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. Slot Loevestein biedt gratis toegang op zaterdag 10 september voor Open Monumentendag. Aanmelden kan via www.slotloevestein.nl/agenda/open-monumentendag. Ook voor museumkaart en vestingpashouders is het nodig om een tijdsblokreservering te maken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl