Geslaagde editie van zonnig Altena Regatta

Foto: Redactie
5 september 2022, 07:32
Verlopen

RIJSWIJK - Op zaterdag 3 september was het een groot waterspektakel ter hoogte van 't Dijkje aan de Maasdijk. Uit diverse dorpen uit Altena deden er teams mee aan de Altena Regatta.

De verschillende teams deden mee met hun zelfgebouwde roeisloep aan de Altena Regatta die werd georganiseerd door Stichting Altena Regatta met sterke ondersteuning van Rotary Club Altena. Het doel van de Regatta is het bouwen van boten, het delen van kennis hierover en samen roeien. Dit project werd door de gemeente gekozen om de 21 kernen van de nieuwe gemeente meer zichtbaar te maken en met elkaar te verbinden.

Het parcours op de Afgedamde Maas was in totaal 1000 meter lang. Een kritische jury hield in de gaten of alles volgens de regels verliep en welk team het eerst over de finishlijn ging. Na de diverse heats in verschillende categorieën is Oudendijk, met de beste gemiddelde tijd, eerste geworden. Tweede werd Sleeuwijk en Giessen-Rijswijk derde. Gezien het grote succes, zijn de vooruitzichten dat de race ieder jaar zal gaan plaatsvinden in verschillende plaatsen in de gemeente.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl