Gerenoveerde Kerkstraat Hank waterbestendiger, verkeersveiliger en leefbaarder

Foto: Gemeente Altena
1 december 2022, 18:00
Verlopen

HANK - Vanaf 1 december is de Kerkstraat in Hank weer helemaal toegankelijk voor verkeer. Sinds mei was de weg steeds in delen afgesloten om te werken aan het verminderen van water- en verkeersoverlast.

Tijdens de afsluiting is het riool vervangen, heeft de weg een nieuwe fundering gekregen, is opnieuw ingericht en geasfalteerd. Dit alles draagt bij aan een veilige en leefbare Kerkstraat. In plaats van een gemengd riool voor afvalwater en regenwater, liggen er nu twee rioolbuizen. Een voor afvalwater en een voor regenwater. Door het gescheiden afvoeren kan het riool zwaardere buien aan. Iets waar de Kerkstraat eerder regelmatig mee te maken had.

Om de verkeersveiligheid te vergroten zijn een aantal maatregelen genomen. Zo zijn er onder andere verhoogde verkeersplateaus geplaatst en is een knikje in de weg aangebracht. Ook aan voetgangers is gedacht; met verhoogde kruispuntvlaken en een voetgangersoversteek zijn de mogelijkheden om over te steken verbeterd. De inrichting van de straat is zo ontworpen dat het bijdraagt aan het houden van de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. In de aan de Kerkstraat gelegen Steurstraat vinden momenteel nog werkzaamheden aan het riool en wegdek plaats. Deze duren tot februari.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl