Kruispunt Dijkgraaf den Dekkerweg – Zandsteeg wordt verkeersveiliger ingericht

Foto: Gemeente Altena
6 juni 2024, 23:39
Verlopen

WERKENDAM - Gemeente Altena maakt het kruispunt Dijkgraaf den Dekkerweg – Zandsteeg nabij Werkendam veiliger door de aanleg van een brede middenberm.

Hiervoor zijn verschillende werkzaamheden nodig tussen maandag 3 juni en vrijdag 19 juli 2024. Met de aanpassing van het kruispunt wordt het oversteken van de drukke Dijkgraaf den Dekkerweg veel overzichtelijker voor onder meer bewoners en ondernemers van de Schans. Het ontwerp van de nieuwe kruising is in samenspraak met de omwonenden tot stand gekomen en wordt mede gefinancierd door Provincie Noord-Brabant. Samen met enkele omwonenden en regiodirecteur Eric van Avendonk van aannemer BAM Infra stond wethouder Hans Tanis woensdag stil bij dit moment en werd de herinrichting symbolisch gestart.

De werkzaamheden aan het kruispunt vinden plaats vanaf maandag 3 juni tot en met vrijdag 19 juli. Dat gebeurt overdag, maar ook regelmatig ’s nachts. In de periode van werkzaamheden worden verschillende verkeersmaatregelen getroffen om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren en verkeershinder op deze drukke toegangsweg naar Werkendam te beperken. Overdag blijft de Dijkgraaf den Dekkerweg altijd in twee richtingen toegankelijk voor het verkeer tussen de A27 en Werkendam. Tijdens zes nachten zal de Dijkgraaf den Dekkerweg wel volledig afgesloten zijn. Er is daarbij rekening gehouden met de weekendafsluiting van de A27 van 21 tot 24 juni. Op zondagen zal er niet worden gewerkt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl