‘Sing out’ voor afzwaaiende schooldirecteur Hans Noordman

Foto: Pexels.com
6 juni 2024, 23:21
Verlopen

ALMKERK - Hans Noordman, directeur van basisschool de Halm in Almkerk, gaat deze zomer met pensioen.

Hans Noordman was 43 jaar actief in het basisonderwijs. Sinds HAVO 3 wist Hans Noordman dat hij het onderwijs in wilde gaan. Kinderen helpen om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen, was zijn drijfveer. In 1991 kwam Hans Noordman als leerkracht in dienst bij basisschool de Halm in Almkerk, zes jaar later werd hij er directeur. Vooral het vertellen van verhalen, creatief met taal en muziek, maakte voor Hans Noordman het werk van leerkracht zo mooi. Deze passie voor creatieve en culturele vakken kwam ook tot uiting in zijn vele zelfgeschreven schoolmusicals. Hans schreef maar liefst dertig Paas- Kerst- en eindmusicals. ‘’Voor mij was het een mooie kans om de kinderen van de school op een andere manier te leren kennen. En voor de kinderen was het een mooie manier om ervaring in toneelspelen op te doen’’ vertelt Hans.

Een aantal van deze musicalliedjes zijn nog een keer te horen, tijdens de ‘Sing out’ voor Hans op vrijdagavond 21 juni. Iedereen die in al die jaren met hem is opgetrokken, (Oud)- collega’s, leerlingen, ouders worden uitgenodigd om een (musical)lied met herinnering op te geven om deze avond te zingen. Dat kan via singouthans@gmail.com. De ‘Sing out’ start om 20:00 uur in de kerk in Waardhuizen (Waardhuizen 24), vanaf 21:00 uur is er gelegenheid om Hans de hand te schudden en herinneringen op te halen. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl