Zilver en brons voor Lars de Kooter

Foto: Archief
6 juni 2024, 23:24
Verlopen

ALTENA - Het tweede weekend van de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2024 (BZK2024) in Eindhoven heeft voor de Biesboschzwemmers nog drie medailles opgeleverd.

Daarnaast werden in het tweede weekend nog diverse persoonlijke records verbeterd. Lars de Kooter had het eerste weekend al een bronzen medaille veroverd en in het tweede weekend wist hij zijn oogst uit te breiden. Op de zaterdag wist Lars op zowel de 400m wisselslag als de 200m schoolslag naar een derde plaats te zwemmen. Over zijn tijd op de wisselslag was hij tevreden, de schoolslag daarentegen niet. Aan het einde van het weekend wist Lars zijn doorzettingsvermogen te belonen met een zilveren medaille op de 200m wisselslag in een nieuw persoonlijk record. Eerder die dag had hij op de 100m vrije slag en 50m rugslag ook al zijn persoonlijke records verbeterd.

Voor Thomas Verschoor, Shanya Muilenburg, Amy de Kooter, Anne Lisman en Jansje de Ridder waren er geen medailles. Amy wist op de 100m schoolslag haar persoonlijk record aan te scherpen. De anderen lukte dit helaas niet. De beste klassering van deze zwemmers was voor Jansje op de 400m vrije slag. Zij wist beslag te leggen op een zesde plaats.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl