Het is De Week van de Teek

Foto: Pixabay
18 april 2018, 20:32
Verlopen

REGIO - Uit onderzoek van de drie Brabantse GGD'en blijkt dat 54 procent van de Brabanders niets doet om tekenbeten te voorkomen.

38 procent geeft aan dat ze niet controleren op tekenbeten na een bezoek aan de natuur. De GGD vroeg aan bijna 12 duizend Brabanders ook wie weleens door een teek gebeten is: 35 procent. Van hen kreeg 11 procent last van klachten. We weten meestal goed hoe we een teek moeten verwijderen. Maar wist jij dat je daarna de huid nog moet ontsmetten? Dat blijkt nog niet bij iedereen even bekend.

Een greep uit de resultaten van het onderzoek dat de drie GGD’en in Brabant uitvoerden in aanloop naar De Week van de Teek. Benieuwd naar meer? Neem dan zeker een kijkje op de website www.ggdwestbrabant.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl