Waterdragen langs de Linge

Foto: -
1 mei 2018, 08:35
Verlopen

ANDEL - Een emmertje (rivier)water achterop en fietsen maar. Bij wie er aan het einde het minst is uitgeklotst wint de titel Waterdrager 2018. Dat is de uitdaging tijdens een fietstocht voor het goede doel op Hemelvaartsdag.

De route voert vanuit Beesd over kronkelende dijkjes door het bloeiende fruitboompjeslandschap langs het riviertje de Linge. Waterdragen langs de Waterlinie word al vele jaren georganiseerd door werkgroep voor ZWO van PKN kerk De Voorhof uit Andel. Na een aantal jaren wandelen, veelal tussen Fort Altena en Loevestein, wordt er ditmaal dus gefietst langs de waterlinie. Bij aankomst in Beesd kan eerst nog de imposante toren worden beklommen om het parcours te verkennen van naar keuze 15, 25, 35 of 65 km. Een emmertje ontvang je bij de start. Bij aanmelding voor dinsdag 8 mei kan de fiets gratis naar en van het startpunt worden vervoerd.

Bij slecht weer wordt het een wandeltocht over landgoed Mariënwaard bij Beesd. Waterdragen langs de Linge op Hemelvaartsdag 10 mei a.s. Vertrek met eigen vervoer vanaf De Voorhof Andel om 11.00 uur. Start fietstocht 11.30 uur St. Pieterskerk Beesd.Meedoen kost € 10,= pp (Opbrengst voor www.Edukans.nl )

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl