Gebiedsconferentie leefomgeving door Altena-gemeenten

Foto: Pixabay
3 mei 2018, 08:59
Verlopen

ALTENA - Op donderdagavond 24 mei 2018 organiseren de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem een gebiedsconferentie met als thema: “Hoe willen we in Altena omgaan met onze leefomgeving?”.

De gezamenlijke colleges nodigen iedereen in Altena uit die wil meepraten en ideeën heeft over dit onderwerp. Het antwoord op de vraag “Hoe willen we in Altena omgaan met onze leefomgeving?” komt in een zogeheten omgevingsvisie te staan. De omgevingsvisie bevat het beleid voor de leefomgeving. Zichtbaar is dat de samenleving verandert en inwoners en ondernemers steeds makkelijker zelf initiatieven nemen en plannen aandragen. De gemeente wil hier met het nieuwe beleid beter op in kunnen spelen en bereidt zich hiermee voor op de nieuwe Omgevingswet.

 

Tijdens de conferentie komen bijvoorbeeld de volgende vragen/thema’s zeker aan bod: ‘Hoe onderscheiden we ons als duurzame gemeente?’, ‘Hoe wonen we in de toekomst?’, ‘Hoe ziet  de toekomst van het agrarisch buitengebied er uit?’, ‘Hoe gaan we om met  recreatie in Altena?’, ‘Hoe versterken we  de kwaliteiten van Altena?’, ‘Hoe bereikbaar is Altena in 2030?’. Deze conferentie biedt u de kans actief mee te praten en invloed uit te oefenen op de inhoud van de omgevingsvisie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl