Nationale Molendag 2018 in Hank

Foto: Wikipedia
6 mei 2018, 10:41
Verlopen

HANK - Tijdens de Nationale Molendag 2018 opent de Hankse molen haar deuren. Deze dag draait en maalt de Zuidhollandsche molen bij voldoende wind en is de gehele dag (uiteraard) weer gratis te bezoeken.

De molenaar vertelt u graag over de molen zelf, zijn functie, geschiedenis en hoe het leven was op en rond de molen. De Zuidhollandsche molen is een achtkante bovenkruier op bakstenen voet, gebouwd in 1791 ter bemaling van de Zuidhollandsche polder. Welke is ingepolderd en ontstaan in 1682 na de omdijking als gevolg van het terug gewonnen land wat verloren was gegaan tijdens de ramp van de Sint Elisabetsvloed in 1421. Tot 1964 was de molen in bedrijf voor het bemalen van de 1162 hectare grote Zuidhollandsche of Nieuw Dussensche polder.

De molen is gelegen in Het Land van Heusden en Altena en behoort met zijn vlucht van 27,80m tot de grootste molen in het gebied. Bezoek de molen op 12 mei vanaf 09:00 uur aan de Hellegatsweg 4 in Hank.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl