Kick-off campagne Samen Schoon Water

Foto: Waterschap Rivierenland
8 mei 2018, 09:51
Verlopen

ALTENA - Frituurvet door de wc spoelen, de auto wassen op straat, onkruid bestrijden met chloor of oud brood voeren aan de eendjes. Goed idee? Nee, eigenlijk niet. Het water wordt viezer en is moeilijker schoon te krijgen. Toch spoelen we vaak onbedoeld verkeerde stoffen door het afvoerputje.

Waterschap Rivierenland is daarom tijdens de Week van Ons Water de campagne ‘Water: Samen houden we het schoon’ gestart. Op 7 mei luidde het startschot van de campagne. In ‘Green Capital’ Nijmegen deelde het waterschap emmers uit met daarop tips om ons water schoon te houden. De emmers waren in trek en de gesprekken die ontstonden dragen bij aan de bewustwording onder inwoners. 

Vanaf nu staat de website www.samenschoonwater.nl online. De komende maanden wordt er op verschillende manieren campagne gevoerd in het rivierengebied: online en tijdens evenementen. Ook heeft Waterschap Rivierenland samenwerking gezocht met scholen en drinkwaterbedrijven. Daarnaast steunt Waterschap Rivierenland op diverse manieren Nijmegen als Green Capital.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl