Nationale Molendag in de regio

Foto: Molenstichting LvhA
8 mei 2018, 09:48
Verlopen

ALTENA - Zaterdag 12 mei staat in het teken van Nationale Molendag. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en/of malen, waarvan het merendeel ook de deuren voor je open zet. Bezoek een molen en ontmoet de molenaar!

De molen beleef je pas echt als je binnen bent

Je kent de molen vast van een van jouw dagelijkse routes naar school, werk of familie en vrienden. De molens zijn beeldbepalend in het Altenase landschap. Deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent. In Altena zijn de molens op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Proeverij en bezichtiging

Op de Veense korenmolen ‘De Hoop’ is er op 12 mei een proeverij van diverse molenproducten, en kunt u de molen uiteraard bezichtigen en de molenaar allerlei vragen stellen over zijn werk en over de producten in de molenwinkel. Hoe wordt alles gemaakt? Wat is het verschil tussen meel en bloem? Ook op de Aalburgse korenmolen ‘De Twee Gebroeders’ kunt u met deze vragen terecht. Hier kunt u zien en beleven hoe de oude molen sinds een jaar weer volledig in bedrijf is voor het malen van biologisch meel, onder andere voor de plaatselijke bakkerij van Gerard en Suus Hardeman.

Speciaal voor de gelegenheid zijn de Zandwijkse en Uitwijkse molen bij Uppel ook zondag 13 mei open, eveneens van 10.00 tot 17.00 uur. Er wordt dan een lekker visje bij de molen gebakken!

Gratis Molen Ontdekboekje voor de jongsten

Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molen Ontdekboekje klaar. Een boekje vol leuke raadseltjes, puzzeltjes en andere leuke opdrachten waarmee zij niet alleen de verschillende molentypen leren ontdekken, maak ook van alles leren over het werk van de molenaar.

Als ie draait is ie open!

U weet of u welkom bent op de molen als de wieken draaien of de deur openstaat. Bij een draaiende molen altijd eerst de molenaar roepen zodat u veilig de molen van binnen en dichtbij kunt bewonderen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl