Jannie Timmermans winnaar WK Visbakken 2018

Foto: Radio A-FM
10 mei 2018, 17:48
Verlopen

WOUDRICHEM - Jannie Timmermans is de winnaar geworden van het Woerkums Kampioenschap Visbakken 2018. Dit jaar werd het kampioenschap voor de 22e keer gehouden.

Traditioneel op Hemelvaartsdag, 10 mei 2018, vond dit unieke evenement plaats in de Vestingstad. Dit jaar waren er 19 individuele deelnemers en 6 teams die deelnamen aan het WK. Rond vier uur liet de jury al weten dat ze er wel uit waren. Voorzitter Johan Combee vertelde dat hij dit jaar de algehele kwaliteit wat lager vond liggen. ‘Er waren meerdere deelnemers waarbij de vis veel te vet was’, zo liet hij weten aan Radio A-FM.

Burgemeester Noordergraaf reikte ook dit jaar de prijzen uit. Hij is buitengewoon blij dat een dergelijk evenement in Woudrichem plaats mag vinden. Dit jaar is het extra bijzonder omdat het de laatste keer is dat dit evenement binnen de individuele gemeente Woudrichem valt. De burgemeester laat weten dat ook volgend jaar, in de nieuwe gemeente, deze visbakwedstrijd gewoon in Woudrichem blijft. De organisatie van het evenement, Stichting Festival Comité Woudrichem, kijkt terug op een geslaagde dag met een goede opkomst.

De volgende prijzen zijn uitgereikt:
Aanmoedigingsprijs: Team ‘De Hoop’
Originaliteitsprijs: Team ‘Wij bakken er niets van’
Beste vuurduvelbakker: Gerrit Vink
Beste visbakster: niet uitgereikt
Henk de Kock trofee Woerkumse zalm: Sander Bouwhuis
Henk de Kock trofee rode poon: Jannie Timmermans (beste visbakster 2012)
3e prijs: Peter Vink
2e prijs: Sietse Huizinga
1e prijs: Jannie Timmermans (174 punten, beste visbakster 2012)

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl