Meld je aan voor de gratis cursus Digisterker

Foto: Pixabay
30 mei 2018, 17:25
Verlopen

NIEUWENDIJK - Hoe werkt zo’n DigiD nu precies? Hoe kan ik op de website van mijn gemeente informatie vinden die ik nodig heb en hoe vraag ik online toeslagen aan of maak ik een afspraak?

Op basis van deze vragen hebben de Bibliotheek CultuurPuntAltena en Seniorweb de samenwerking opgezocht. In de cursus leer je o.a. hoe je digitaal een afspraak maakt met de gemeentes, hoe je toegang krijgt tot je DigiD, de sites van het UWV of Belastingdienst. Maar ook hoe je toeslagen aanvraagt en informatie op kunt zoeken. De cursus is gratis en elke deelnemer ontvangt een cursusboek.

Digisterker is bedoeld voor mensen die al een enige ervaring met internet hebben: Je kunt werken met een toetsenbord en muis, je hebt een e-mailadres en gebruikt het internet voor bijvoorbeeld internetbankieren. Deze cursus vindt plaat bij de Bibliotheek in Nieuwendijk aan de Hasselmanstraat 1. In het najaar wordt een tweede cursus georganiseerd. De eerste bijeenkomst is op maandag 4 juni van 14:30 tot 16:30 uur.

Je meldt jezelf gemakkelijk aan door een e-mail te sturen naar digitaalhuis@bibliotheekaltena.nl of door te bellen met Merel van de Keer op 085-040 11 63 of 06-18 02 79 27.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl