Goede tijden voor jonge Biesboschzwemmers

Foto: Pixabay
5 juni 2018, 23:24
Verlopen

EINDHOVEN/WERKENDAM - Het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni stonden voor drie zwemmers van de Biesboschzwemmers in het teken van de Regio Zomer Kampioenschappen.

Zwemmers uit Brabant, Zeeland en Limburg namen het tegen elkaar op in het 50 meter bad van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Celine Besselink, Romée van Rossen en Jan-Bart Verheij gingen de strijd aan met hun leeftijdsgenoten.

Jan-Bart had zich weten te plaatsen voor de 50 vrije slag en 200 wisselslag. Beide afstanden had hij nog nooit in een 50 meter bad gezwommen en dus was het afwachten welke tijden er op het scorebord zouden komen. Jan-Bart wist beide keren sneller te zwemmen dan zijn beste tijden uit het 25 meter bad. Op de 50 ‘vrij’ bleef Jan-Bart voor het eerst binnen de 30 seconden en deze tijd was goed voor een 16e plaats in zijn categorie. Later op de 200 wisselslag was Jan-Bart ruim drie seconden sneller dan zijn inschrijftijd en nu werd hij 21e. Jan-Bart had zich ook weten te plaatsen voor de 50 vlinderslag, maar had deze afstand afgezegd. De eerste 50 meter van de 200 wisselslag, de 50 vlinderslag, ging Jan-Bart sneller dan ooit.

Romée zwom net als Jan-Bart voor het eerst op een kampioenschap en zij had zich voor de 50 rugslag weten te plaatsen. De eerste 40 meter gingen heel goed, maar de laatste 10 meter werden toen heel zwaar waardoor er helaas geen persoonlijk record in zat voor Romée. Romée heeft dit seizoen wel laten zien een stap voorwaarts gemaakt te hebben en hopelijk zet ze dit het komende seizoen door en mag ze vaker tijdens een kampioenschap starten.

Celine was net als Jan-Bart en Romée een debutant en zij mocht de 50 vrije slag zwemmen. In een veld van bijna 60 meisjes wist Celine naar een 42e plaats te zwemmen. Celine wist haar beste tijd met 0,12 seconden aan te scherpen en komt zodoende dichterbij de grens van 33 seconden.

Roos Suppers en Nicole Bogerd kwamen dit kampioenschap nog uit voor Den Doorn, maar trainen al het hele seizoen met de Werkendammers mee. Roos startte op de 50 en 100 vrije slag en wist op de kortste afstand zich te verbeteren, maar helaas was ze nipt te snel weg bij de start. Nicole zwom de 50 school- en vrije slag. Op de vrije slag bleef Nicole net boven haar inschrijftijd. Op de schoolslag bleef Nicole iets meer boven haar inschrijftijd en eindigde ze een aantal plaatsen lager dan ze ingeschreven stond.

Komende week staat er weer kampioenschap op de kalender, dan alleen voor de zwemmers tot 12 jaar en zij nemen het op tegen hun leeftijdsgenoten uit Brabant. In Roosendaal zullen de Biesboschzwemmers met zes zwemmers aanwezig zijn en er lijken kansen op eremetaal te zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl